pondelok 21. marca 2011

jogurty-actimel?



---------- Forwarded message ----------
From: Anna Fajtova <anna@eds.sk>
Date: 2011/3/20
Subject: FW: jogurty
To: Anna Fajtova <anna@eds.sk>





-Moderní "jogurty" oblbují už několik generací
20. 10. 2010


Evropské středisko pro potravinovou bezpečnost provedlo rozsáhlou
výzkumnou studii na téměř 1,000 vzorcích jogurtů vyráběných různými
mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené
jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být
zklamáním: jogurty nemají na lidské tělo zázračný terapeutický efekt,
ani nezlepšují imunitní systém.

Podle výzkumu nemají jogurty žádná pozitivní vliv na chemické procesy
v lidském zažívacím systému. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela
neprospěšné - tělo nerevitalizují, jak tvrdí reklamní slogany jejich
výrobců, uvedl Medpulse.

Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální
zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce
pozitivní vliv na zažívací systém a tělo jako celek.

Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty,
stejně jako další typy mlékárenských produktů, mohou být pro lidské
zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech a
světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci let na území
moderního Bulharska nic společného.

Stále věříte mýtům o probatických bakteriích, které zlepšují imunitní
systém a zažívací trakt? Pokud ano, jste oblbováni.

V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života
byli nakonec hospitalizováni. Mnozí z těchto pacientů byli
diagnostikováni s pankreatolýzou. Po dotazu na jejich jídelníček
řekli, že konzumovali jogurtové nápoje Danone, jako Actimel a další.
Pankreatolýza je velmi nebezpečná nemoc, které ničí slinivku.

Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších
produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný
škrob, zahušťovadlo . Geneticky modifikované typy škrobů mají velké
molekuly. Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné
předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském
těle.

Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných
výrobcích, ale také v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli
se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Faktem je,
že moderní medicína nyní musí pouze umožnit předpokládat, že takové
škroby útočí na slinivku lidské bytosti. Lidské tělo očividně neví,
jaký druh enzymů má vyrábět, aby rozštěpilo tak monstrózně velké
molekuly.

Co se týká zázračných probatických bakterií v moderních jogurtech,
bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku vydržet
pouze několik minut. Protože nemohou mít na zažívací trakt léčebný
vliv. Člověk by měl mít také na paměti fakt, že kultivované mléčné
produkty, které byly uskladněny měsíce nebo déle, nemohou přinést
vůbec nic dobrého. Když takové jogurty kupujete, jen vyhazujete své
peníze (a ničíte si své zdraví - p.p.).

--
Ing. Milan Pilat
University Library of Zilina University
Tel. 041 5131451
Zilina
Slovak Republic

__________ Informacia od ESET NOD32 Antivirus, verzia databazy 5935 (20110308) __________

Tuto spravu preveril ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.sk



_Certification_.txt
V tejto prichádzajúcej správe nebol nájdený žiadny vírus. Skontroloval AVG - www.avg.sk Verzia: 9.0.894 / Vírusová databáza: 271.1.1/3507 - Dátum vydania: 03/14/11 20:34:00

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára