nedeľa 6. marca 2011

info o zdraví4


Denně potřeba až 8000 IU vitaminu D, aby se zvýšila úroveň „zázračné“ protirakovinné živiny v krvi, prohlašuje průlomový nový výzkum

Vláda cenzury a potlačování u vitaminu D nyní končí. Ačkoliv se Institut medicíny (IOM) a mnoho institucí vedoucích rakovinový průmysl (včetně ACS) záměrně pokusily umenšit schopnost vitaminu D zabránit rakovině, nová studie, která se objevila v časopisu Anticancer Research, předkládá jednoduchou mocnou pravdu o vitaminu D, kterou jsme na NaturalNews sdělovali léta: typický dospělý potřebuje každý den 4,000-8,000 IU vitaminu D, aby zabránil rakovině, roztroušené skleróze a cukrovce typu 1, a nikoliv absurdně nízkých 400-800 IU doporučovaných americkou vládou.
Vláda cenzury a potlačování u vitaminu D nyní končí. Ačkoliv se Institut medicíny (IOM) a mnoho institucí vedoucích rakovinový průmysl (včetně ACS) záměrně pokusily umenšit schopnost vitaminu D zabránit rakovině, nová studie, která se objevila v časopisu Anticancer Research, předkládá jednoduchou mocnou pravdu o vitaminu D, kterou jsme na NaturalNews sdělovali léta: typický dospělý potřebuje každý den 4,000-8,000 IU vitaminu D, aby zabránil rakovině, roztroušené skleróze a cukrovce typu 1, a nikoliv absurdně nízkých 400-800 IU doporučovaných americkou vládou.
Nový výzkum provedli vědci univerzity v Kalifornii, z lékařské fakulty v San Diegu, a z lékařské fakulty univerzity Creighton v Omaze. Jde o průlomový výzkum, protože stanovuje vztah mezi dávkou vitaminu D a úrovní vitaminu D obíhající v krvi.
Je to poprvé. Jsou to klíčové informace pro revoluci ve zdravotní péči, která bude potřebná, aby se státy a země zachránily před naprostým bankrotem zdravotní péče v nadcházejících letech. Vitamin D se ukazuje být nejjednodušším, nejbezpečnějším a nejdostupnějším způsobem prevence degenerativních onemocnění a při prudkém snižování dlouhodobých nákladů na zdravotní péči.
Denně je potřeba až 8000 IU
„Zjistili jsme, že pro udržení úrovně metabolitů vitaminu D v krvi je denně potřebná u dospělých dávka v rozmezí 4000 až 8000 IU vitaminu D, aby se asi o polovinu snížilo riziko několika nemocí – rakoviny prsu, rakoviny tlustého střeva, roztroušené sklerózy a cukrovky typu 1, řekl dr. Cedric Garland. (http://health.ucsd.edu/news/2011/02-22-vitamin-D-cancer-risk.htm).
Dr. Garland je profesorem rodinné a preventivní medicíny na UC San Diego, Centru pro rakovinu. Pokračoval:
„Bylo překvapením zjistit, že dávky potřebné pro udržení stavu vitaminu D při prevenci nemocí jsou tak vysoké – mnohem vyšší, než minimální dávka vitaminu D 400 IU denně, která byla potřebná pro zdolání křivice ve 20. století.“
Studie odhalila 90% míru výskytu nedostatku vitaminu D u americké populace
Tato konkrétní studie byla provedena na více než 3,000 dobrovolnících, kteří brali doplňky vitaminu D. Výzkumníci jim odebírali vzorky krve, aby zjistili úroveň vitaminů 25-D (běžné formy obíhající v krvi).
Výsledky byly šokující dokonce i pro autory studie a odhalily, že 90% lidi ve studii mělo nedostatek vitaminu D, s méně než 40-60 ng/ml, kterážto úroveň je nyní považována za zdravou. (Většina nutričně vzdělaných expertů světa přírodního zdraví doporučuje více, 60-70 ng/ml).
Institut medicíny americké vlády záměrně snížil doporučení u vitaminu D, v rámci snahy udržet vzkvétající zisky rakovinového průmyslu tím, že popře jakoukoliv skutečnou prospěšnost vitaminu D. poslední doporučení IOM byla zdá se určena k tomu, aby se způsobil nedostatek vitaminu D u americké populace (http://www.naturalnews.com/030598_vitamin_D_Institute_of_Medicine.html).
IOM dokonce zašel ještě dále a uměle snížil hranici u nedostatku vitaminu D, kdy za bezpečnou úroveň prohlásil 20 ng/ml. To mávnutím kouzelného proutku mění člověka s „nedostatkem“ na člověka „netrpícího nedostatkem“, jen díky pouhé změně definice. Takže člověk s hladinou 22 ng/ml, například, nebude stávajícím lékařským systémem považován za deficitního, ačkoliv je jeho hladina vitaminu D tak nízká, že nemusí být schopna zabránit vzniku rakoviny, roztroušené sklerózy nebo cukrovky typu 1.
Proč je pravda o vitaminu D obrovskou hrozbou pro stávající na zisku postavený lékařský systém
Jak NaturalNews zdokumentovaly a informovaly během posledních několika let mnohokrát, medicínská elita – a obzvláště rakovinový průmysl – se vědomě pokoušela bránit lidem dozvědět se pravdu o vitaminu D, aby ochránila lukrativní zisky vytvářené nemocemi. Vitamin D představuje větší hrozbu pro medicínskou elitu, než jakákoliv jiná jednoduchá živina, a to ze třech důvodů:
1) Vitamin D je zdarma (můžete ho získat ze slunce, bez předpisu).
2) Vitamin D předchází tuctu vysoce ziskových nemocí (osteoporóze, rakovině, cukrovce, roztroušené skleróze a dalším).
3) Vitamin D je extrémně bezpečný, dokonce i když je brán ve formě doplňků, protože jde o přírodní vitamin/hormon, který tělo rozpoznává.
Přečtěte si více ve zvláštní zprávě „Léčebná moc slunečního svitu a vitaminu D“.
Nebo se podívejte na neskutečně oblíbené video od Health Ranger, které vysvětluje, jako černoši, asiaté a latinoameričani byli rakovinovým průmyslem využiti, prostřednictvím cenzury u vitaminu D a povzbuzování nedostatku u živin: http://naturalnews.tv/v.asp?v=5A62FC73922FD51A88E62E42C5A0AD5E
Hlavní body studie
Následující shrnutí je výňatek z výsledků studie, dostupné zde: 
  • Studie zkoumala 3,667 lidí a jejich návyky braní vitaminu D.
  • Braní 10,000 IU vitaminu D není toxické.
  • U lidí s nedostatkem vitaminu D mělo každých 1,000 braných IU denně za následek zvýšení vitaminu D v krvi o 10 ng/ml.
  • U lidí s úrovní přes 30 ng/ml mělo každých 1,000 IU doplňovaných denně za následek zvýšení hladiny vitaminu D v krvi o 8 ng/ml.
  • U lidí s hladinou vitaminu D v krvi přes 50 ng/ml mělo každých 1,000 IU doplněných denně za následek zvýšení o 5 ng/ml.
  • Jinými slovy, doplňování vitaminu D mělo křivku klesající prospěšnosti. Lidé s vysokou hladinou vitaminu D nemají z doplňování vitaminu D takový prospěch, jako lidé s nízkými hladinami (což je zhruba 90% populace).
  • Prodej vitaminu D se od r. 2001 zvýšil o 600% (z velké části díky snahám lidí jak z komunity přírodního zdraví, tak z řad upřímných vědců, kteří říkají o vitaminu D pravdu).
  • Vitamin D je pozoruhodně bezpečný! Ze závěru studie:
„Univerzální příjem až 40,000 IU vitaminu D denně nebude mít s největší pravděpodobností za následek toxicitu vitaminu D.“
Ano, 40,000 IU denně.
Proč téměř všichni ve vyspělém světě přebují více vitaminu D 
Z velké části díky tomuto pozoruhodnému výzkumu je nyní jasné, že všichni inteligentní lidé zvýší svůj příjem vitaminu D na 8,000 IU denně (nebo více), obzvláště během zimních měsíců.
Na základě této studie osobně zvyšuji svůj příjem na 10,000 IU denně, od října do dubna (v severní Americe). A určitě se ve zbývajících měsících budu starat, abych měl dostatek slunečního svitu.
„Nyní, když jsou zde výsledky této studie, se stane téměř pro každého dospělého běžným brát 4,000 IU denně,“ řekl dr. Garland, „To je v pohodě po 10,000 IU denně, které výbor IOM považuje za nižší limit rizika, a prospěšnost je značná.“
„Nyní je čas, aby prakticky všichni brali více vitaminu D, aby jim pomohl předejít některým hlavním typům rakoviny, některým dalším závažným nemocem a frakturám,“ řekl Robert P. Heaney, MD, z univerzity Creighton, zkušený vědec v oboru biomedicíny.
Zdá se, že konvenční rakovinový průmysl, IOM a dokonce i FDA již nebude schopen nadále cenzurovat pravdu o vitaminu D. pravda se dostává ven, díky vám, čtenářům NaturalNews, kteří sdílejí tyto příběhy a pomáhají vzdělávat a informovat své přátele a rodinné příslušníky.
Šiřte to: Berte více vitaminu D! Šiřte tuto zprávu všude možně. Dejte lidem vědět, že výzkum tu je a že vitamin D je pozoruhodně bezpečnou „zázračnou“ živinou, kterou musí všichni doplňovat. Platí to obzvláště, když má někdo tmavší pokožku.
(Doporučujeme vitamin D3 od kvalitních výrobců doplňků. Vyvarujte se levných zdrojů „multivitaminů“, které najdete u běžných prodejců. Vyhledávejte kvalitní doplňky od renomovaných zdrojů).
Zde je název a výňatek z původní studie:
Doplňkové dávky vitaminu D a sérum 25-hydroxyvitamin D v rozsahu souvisejícím s prevencí rakoviny
Cedric F. Garland, Christine B. French, Leo L. Baggerly a Robert P. Heaney
„Tento dokument poskytuje dlouho očekávaný vhled do vztahu dávky a reakce u ústně podávaného vitaminu D3 a výslednými úrovněmi séra 25 (OH)D u více než 3,000 občanů. Výsledky umožní vytvoření nové definice bezpečnosti vysokých dávek vitaminu D a sníží obavy ohledně toxicity. Jde o průlomový příspěvek v nutriční oblasti vitaminu D!“ – Anthony Norman, uznávaný profesor biochemie a biomedicíny, emerituj, kalifornská univerzita Riverside.
Výňatek. Pozadí: studie uvádějí, že braní vitaminu D v rozsahu 1,100 až 4,000 IU denně a koncentrace séra 25-hydroxyvitaminu D (25(OH)D) v rozmezí 60-80 ng/ml může být potřeba pro snížení rizika rakoviny. Pár komunálně založených studií umožňuje odhad vztahu dávky-reakce u ústního podávání vitaminu D a odpovídajícího séra 25(OH)D nad 1,000 IU denně. Materiály a metody: deskriptivní studie koncentrace séra 25(OH)D a individuálním braním vitaminu D v komunální skupině (n=3,667, průměrný věk 51.3+-13.4). Výsledky: Sérum 25(OH)D rostlo jako funkce požívání vitaminu D po křivce, kdy žádná dávka 10,000 IU denně nebo nižší nepřinesla hodnoty 25(OH)D nad nižší hranici zóny potenciální toxicity (200 ng/ml). Nedostatečný příjem ze všech zdrojů byl odhadnut na 3,300 IU denně. Doplňková dávka zajišťující, že 97,5% této populace dosáhlo u séra 25(OH)D nejméně 40 ng/ml byla 9,600 IU denně. Závěr: Univerzální dávka až 40,000 IU vitaminu D denně nemá s největší pravděpodobností za následek toxicitu vitaminu D.
Současný nárůst zájmu o vitamin D ze strany obecné veřejnosti byl zdrojem více než 200% nárůstu přepážkového prodeje přípravků s vitaminem D, v letech 2008-2009, a více než šestinásobný nárůst od r. 2001. Navíc produkty s progresivně se zvyšujícím obsahem vitaminu D byly zavedeny s podobnou rychlostí. Zdá se, že zde byl malý precedent pro změnu tohoto rozsahu a trvání u dalších živin (např. vitaminu C a E), které se těšily krátkému období obliby u obecné veřejnosti. V podstatě neexistují žádné informace, jak veřejnost tyto produkty používá, nebo o jejich dopadu na postavení vitaminu D u zákazníků.
GrassrootsHealth (GRH), nezisková organizace komunálních služeb, věnující se posilování povědomí veřejnosti o vitaminu D, dala dohromady databázi, která obsahuje informace o dávkách doplňovaného vitaminu D od dobrovolně přihlášené skupiny populace, a spojuje tyto dávky s naměřenými hodnotami séra 25(OH)D, různými demografickými proměnnými a řadou opatření zdravotního stavu. Data GRH obsahují hodnoty od mnoha jedinců, kteří denně berou dávky přesahující rozsah, který je dnes často používán při prevenci rakoviny a terapie.
Tato studie použila databázi GRH pro popis vztahu naměřeného stavu vitaminu D k doplňování vitaminu D, jak k praxi zdravotně vzdělaných jedinců, tak v souvislosti s prevencí rakoviny.

ze zahr, zdrojů, překlad Osud 2011

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára