sobota 24. septembra 2011

d3

Preklad emailu od InnerLight Worlwide Inc
Drahí priatelia,

ak čítate tento článok - pravdepodobne trpíte nedostatkom vitamínu D. Toto nie je šírenie poplašnej správy alebo marketingový ťah - Je to jednoducho číra pravda. Podľa prestížneho žurnálu New England Journal of Medicine: “Nedostatok vitamínu D je pandémiou”. A ak si poviete: “A čo?”, Je veľa dôvodov, prečo by vás to malo zaujímať, vzhľadom na to, že to má do činenia s vaším zdravím.

Ak si myslíte, že vitamín D má vplyv len na vaše kosti, premýšľajte opäť. V priebehu posledných rokov, sa medicínsky výskum opäť zameral na štúdium tohoto  “bežného” vitamínu – a vyšlo na javo niekoľko nových poznatkov o jeho širokom vplyve na zdravie a jeho liečivé vlastnosti. Spoločný výsledok týchto výskumov? Doplňovanie vitamínu D3 je nutné. A vo veľkom množstve. Vitamín D3 je jeden z niekoľkých vitamínov, ktoré si telo dokáže samé vytvoriť pomocou komplexných procesov zahrňujúcich slnečné svetlo. Toto však nie je všetko! V skutočnosti, v jednej z posledných štúdií bolo zistené, že 83% ľudí v Saudskej Arábii trpí nedostatkom vitamínu D – a skutočne nenájdete slnečnejšie miesto, než je Saudská Arábia!
Dr. Andrew Jones, Medical Director na Inštitúte Ženského Zdravia (the Women’s Health Institute) tvrdí: “Ak ste človek, ste ohrození.” . Muži, ženy a deti – všetci sú rovnako ovplyvnení. Nedostatok Vitamínu  D nikoho nediskriminuje. Má vplyv na celú populáciu – bez ohľadu na farbu pokožky, pohlavie alebo vek.  Dr. Damien Downing, editor Žurnálu Výživovej a Enviromentálnej Medicíny (the Journal of Nutritional and Environmental Medicine) a prezident Britskej Spoločnosti pre Ekologickú Medicínu (British Society for Ecological Medicine) na otázku, kto trpí nedostatkom vitamínu D povedal: “My všetci”. V  štúdii z Mayo Clinic stojí: “...viac ako 93% zo 150 školopovinnych detí a dospelých, ktorí boli testovaní, trpí nedostatkom vitamínu D.” V tej istej štúdii, na Mayo Clinic bolo zistené, že 100% amerických afričanov, hispáncov a pôvodných američanov malo nedostatok vitamínu D. Toto je naozaj pandémia obromných rozmerov. Podľa  nového výskumu prezentovaného Institute of Food Technologists Annual Meeting and Food Expo® tento mesiac, vitamín D môže hrať úlohu v prevencii autoimúnnych ochorení alebo v prekyslení tkanív ako sú skleróza multiplex, reumatoidná artritída a niektoré typy rakovín ako rakovina prsníkov, vaječníkov, konečníka a prostaty.  “Nízka úroveň vitamínu D je spájaná s niekoľkými rozdielnymi podmienkami,”  hovorí James C. Fleet, Ph.D. profesor na Ústave zdravia a výživy  na Univerzite v  Purdue.” Tieto zahŕňajú určite rakovinu, ochabnuté svalstvo, diabetes I. a II. – možno a dokonca aj schizofréniu a sklerózu multiplex”.


 Prečo máme nedostatok vitamínu D?

- Nedostatok slnečného svetla - dnes počujeme veľmi veľa tzv. vedátorov hovoriť toto: “Slnečné svetlo zabíja! Vyhýbajte sa Slnku! Natierajte sa  chemickými prostriedkami s ochranným faktorom” Určite sa stretnete s kozmetickými spoločnosťami, ktoré to tvrdia (chcú predať svoje produkty). My ľudia sme sa vyvinuli zo slnečného svetla a to je nevyhnutné pre naše dobré zdravie. Stavil by som sa s vami, že melanóm kože (rakovina kože) sa vyskytuje prevažne u ľudí, ktorí sa Slnku vyhýbajú.. Slnečné svetlo nie je príčinou rakoviny kože – prekyslenie tela spôsobuje rakovinu.

- Nedostatky vo výžive - to, čo naši predkovia nedostali zo slnka, získali zo skonzumovaného jedla. To zahrňuje aj vitamín D. V časoch keď sme boli lovci /zberači plodov,  neboli sme zaťažovaní rýchlým občerstvením a  spracovaným jedlom, zjednodušene, látkami bez nutričnej hodnoty, úplne zbavených vitamínov a minerálov, plné cukru a spracovaných tukov. Tieto jedlá skutočne vyprázdnia z našich tiel živiny, ktoré potrebujeme.

- Poľnohospodárska výroba – technológie používané v poľnohospodárstve dnes majú len veľmi málo do činenia so živinami. Viete čo je hlavný a prvoradý faktor v modernej mega - poľnohospodárskej výrobe? Čas. Ako vypestovať plodiny čo najrýchlejšie, ako je to len možné. Ak to znamená netestované genetické manipulácie, či modifikácie, kto sa o to stará? Či používanie ton umelých hnojív a pesticídov napomáha udržiavať výnosy pôdy! Bez ohľadu na skutočnosť, že každý rok sa takto pôda stáva slabšia a slabšia a je menej schopná poskytovať plodinám kompletný sortiment základných živín. Dokiaľ potraviny vyzerajú lákavo a príťažlivo, považuje sa to za dostatočné. Avšak ...nie je to dostačujúce. Keďže pôda sa oslabuje a je stále viac a viac závislá na tonách priemyselných hnojív, ktoré sa musia pridávať každý rok, bohužiaľ, množstvo vitamínov, ktoré potrebujeme a získavame z plodín sa pomaly ale isto znižuje. V prípade vitamínu D je to zvlášť pravdivé. Skutočnosťou je to, že už nikto nemôže dostať cez potravu jeho dostatočné množstvo.

Denná doporučená dávka

Denná doporučená dávka (DDD) vitamínu D3 Je stanovené na 400IU (medzinárodných jednotiek- international units). Užívanie takéhoto množstva vitamínu D garantuje jednu vec: nedostatok. Táto úroveň vitamínu D Je absolutné minimum, ktoré telo potrebuje, aby sa vyhlo katastrofickým zdravotným problémom. Ochudobnenie výživových potrieb poskytuje telu len malú časť nutného množstva pre jeho fungovanie, čo vedie k úpadku. Toto nie je zdravie – je to len čakajúca choroba, ktorá môže prepuknúť.

Vitamín D je bezpečný

Mnohí ľudia si zamieňajú vitamín D s vitamínom A. Je to normálne, nakoľko sa umiestňujú spolu do výživových doplnkov, ktoré kupujeme. Zatiaľ čo my potrebujeme oba vitamíny na udržanie si dobrého zdravia, vitamín D nemá toxicitu vitamínu A, keď ho užijeme vo väčšom množstve. Strach z predávkovania vitamínom D3 je mýtus a bol odhalený nezávislým výskumom.

 Nie všetky D vitamíny sú rovnaké

Existuje niekoľko verzií vitamínu D. Biologicky aktívna forma je známa ako D3, či cholekarciferol. Mnoho podradných doplnkov obsahuje lacný D2 alebo verziu  ergocalciferolu. Avšak pre ľudské telo je tento D2 neaktívny a najskôr musí byť konvertovaný na D3 skôr, ako môže mať efekt na zdravie.
Toto je prevažne márnotratný proces zvlášť, keď aktívny D3 je dostupný.

 Doporučené balenia

Na prednáške Dr. Abbas Qutab, v Houstone v septembri 2007, povedal, že celkové úplné doporučené  množstvo doplnku  vitamínu D by malo byť minimálne 10,000 IU denne. Pre normalizáciu menštrulačného cyklu v magazíne Steroids sa doporučuje 50,000 – 100,000 IU za týždeň. Nové vedecké poznatky odhalili široké a niekoľkonásobné funkcie vitamínu D a lekári majú tendenciu sa stále učiť tieto nové skutočnosti.

Dr. Robert O. Young, riaditeľ výskumu na pH Miracle Living Center doporučujúci do 50,000 IUVitamínu D3 denne hovorí,  "Zistil som veľmi rýchle hojenie v nerakovinovej a rakovinovej vertebrálnej zlomeniny a aj  u zlomeniny bedra, keď bol dodávaný spolu s alkalickou stravou aj vitamín D3  50000IU denne.”

Prírodný Vitamín D3 – 10,000 IU (250 mcg) Kapsule

Spolupracujúc s  Dr. Youngomm, teraz v InnerLight produkujeme na úplne prírodnej báze  Vitamin D3 kapsule, nazvané  “Ultra D” s  10,000 IU (250 mcg) balení. Ultra D obsahuje  90 kapsulové balenie a Je ho možné objednat online na www.innerlightinc, alebo telefonicky  na 1-800-677-0997 či 801-655-0605

Pre vaše zdravie,

The InnerLight Tím


 





Ultra D™” od  InnerLight je prírodná forma vitamínu D3, ktorá poskytuje úplnú podporu kostí, podporuje zdravý imunitný systém a môže redukovať únavu a zápaly. Štúdie preukázali, že vitamínD3, či cholecalciferol, je účinnejší v prevencii ochorení a podporuje zdravé kosti viac, než vitamín D2, či ergocalciferol.


Magda Kollarova
0905153613
www.innerlight.sk
skype:innerlightsk1



__________ Informacia od ESET NOD32 Antivirus, verzia databazy 5397 (20100825) __________

Tuto spravu preveril ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára